Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@20:04:13 GMT

معامله سهام پالایش یکم ۳۶ درصد زیر ارزش روز

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۹۴۷۲

به گزارش بورس تابناک، در مرز ۲ سالگی ETF اول یعنی دارا یکم و ۱.۵ سالگی ETF دوم یعنی پالایش یکم این مطالبه گری صورت می‌گیرد، زمانی که دیگر کاسه صبر سهامداران این دو صندوق لبریز شده است. زمان برای این دو صندوق فقط وعده های مسئولین را مشخص کرد. وعده اختصاص سهام جایزه در جهت جبران زیان سهامدارن پالایش یکم، وعده بورسی و انتخاباتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وعده رسیدن قیمت این دو صندوق به ارزش ذاتی تا آخر سال ۱۴۰۰ توسط دکتر عشقی و هم اکنون سهامداران در پی وعده جدید، منتظرند تغییر اساسنامه این دو صندوق در هیأت وزیران تصویب شود تا این دو صندوق تعیین تکلیف شوند.

اکنون با وجود افزایش ارزش ذاتی هر واحد صندوق پالایش یکم به قیمت ۱۲ هزار تومان و فراتر از قیمت اولیه یعنی ۱۰ هزار تومان باز هم ۵۰ درصد زیر قیمت معامله می‌کند و دارا یکم هم حدودا ۵۰ درصد زیر قیمت ذاتی خود معامله می‌کند».

با وجود اینکه سرمایه‌گذاری در بورس همراه ریسک و نوسان است و همان گونه که سود یک نفر از سرمایه‌گذاری مربوط به خودش است، زیان او هم به خودش برمی‌گردد. بنابراین کسی در بورس و یا در صندوق‌ها تضمینی برای سودآوری ۱۰۰ درصد نمی‌تواند داشته باشد.

این مسئله را از داود رزاقی نماینده مدیر صندوق پالایشی یکم پرسیدیم که وی گفت: مجمع عمومی صندوق پالایشی یکم اخیراً برگزار شد که در این مجمع صورت‌های مالی حسابرسی شده تصویب می‌شود و انتخاب ارکان صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم با مجمع انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: خریداری کردن واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری از جمله پالایشی یکم همراه با سود و زیان است و همان گونه که سود هر کس به حسابش واریز می‌شود زیان احتمالی او هم مربوط به خودش است. صندوق پالایشی یکم، مرکب از سهام چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس است.

نماینده مدیر صندوق پالایشی یکم در مورد اارزش روز واحدهای سرمایه‌گذاری پالایشی یکم گفت: ارزش روز چهارم تیرماه ۱۴۰۱ هر واحد صندوق ۱۱ هزار و ۶۵۰ تومان است در حالیکه امروز هر واحد آن ۷۵۰۰ تومان خرید و فروش می‌شد یعنی هر واحد سرمایه‌گذاری به عنواند ۶۴ درصد NAV صندوق معامله می‌شود و هر واحد در واقع ۳۶ درصد زیر قیمت روز خرید و فروش می‌شود.

رزاقی تأکید کرد: در عین حال تصمیم‌گیران برای صندوق پالایشی یکم ارکان بالادستی مانند شرکت پالایش پخش، وزارت اقتصاد، سازمان بورس و سازمان خصوصی‌سازی است که تا این لحظه هیچ مورد خاصی برای جبران زیان دارندگان این واحدها به ما ابلاغ نشده است و ما فقط به عنوان مجری مصوبات و دستورات هستیم.

وی این نکته را هم گفت: دولت در اسفندماه سال گذشته برای جبران بخشی از زیان خریداران پالایشی یکم به اعضای هر واحد ۶۰۰ تومان سود از طریق سامانه سجام واریز کرد.

با توجه به تبصره ماده ۱۹ اساسنامه، مجمع مقرر نمود مبلغ ۶,۰۰۰ ریال سود نقدی به ازای هر واحد سرمایه گذاری (ممتاز و عادی) بین دارندگان واحدهای سرمایه گذاری صندوق تقسیم گردد. مقرر گردید سود مذکور تا پایان بهمن ماه به سرمایه گذاران پرداخت گردد.

براساس قاعده فقهی «من له الغُنم، فعلیه الغُرم»، هر کسی که سود یک چیزی را می‌گیرد، زیان آن هم متوجه خودش است.

منبع: فارس

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمد کاظمی حسین طائب پالایشی یکم بورس بازار سرمایه محمد کاظمی حسین طائب صندوق پالایشی یکم صندوق پالایش سرمایه گذاری دو صندوق پالایش یکم درصد زیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس

به گزارش قدس آنلاین، شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز جاری با ۶ هزار و ۱۸ واحد افت به ۷۵۰ هزار و ۸۰۵ واحد و شاخص قیمت با ۳ هزار و ۳۶۹ واحد کاهش به ۴۲۰ هزار و ۲۵۶ واحد رسید.

معامله گران در بورس تهران بیش از ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سهم و اوراق مالی را با انجام ۲۹۴ هزار معامله دادوستد کردند که ارزش آن به بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال رسید.

نمادهای فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین نقش را در افت شاخص بورس داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران هم امروز با ۱۸۹ واحد کاهش، در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۰۰ واحد ایستاد.

معامله گران در فرابورس حدود ۴ میلیارد سهم و اوراق مالی با انجام ۱۵۷ هزار معامله دادوستد کردند.

نمادهای فجهان، خاور، مادیرا، بپاس، دماوند، هرمز و سپیدار بیشترین اثر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • معامله بلوک «شازند» قانونی است
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد